LED Осветление

LED осветление – защо си струва да го изберете

Защото е просто модерен , икономичен и разбира се екологичен . Осветлението вече не може без LED технологията, тъй като предимствата , които тя предлага, са толкова убедителни , че не подлежат на съмнение.

 • Със светодиодите спестяванията са огромни, тъй като тяхната консумация на енергия е с 90 процента по- ниска от тази на традиционните крушки.
 • Околната среда има ли значение за вас? Още повече причина да изберете напълно безживачна и много дълготрайна осветителна техника, което означава по-малко отпадъци .
 • Край на непрекъснатата смяна на крушките – защото светодиодите наистина издържат дълго време (до 50 000 часа)
 • Незабавна и максимална интензивност на светлината – особено със сензори за движение. Със светодиодите не е проблем!
 • LED крушките се предлагат в различни цветови температури – гъвкави и винаги подходящи за всякакви цели.
 • Интелигентното осветление се  извършва със светодиоди и е безопасно, удобно и забавно.

Как работи LED крушка?

LED означава “ светодиод „. Светодиодите работят по следния начин: когато преминават през полупроводников материал, електрическата енергия се трансформира в светлина . Това, което прави светодиодите толкова модерни, е тяхната енергийна ефективност и дълъг живот . По отношение на екологията и опазването на климата това са огромни предимства. В сравнение с всички други източници на светлина, светодиодите не само пестят енергия. Производството на отпадъци също е драстично намалено, тъй като няма нужда да се сменят електрическите крушки през цялото време.  

За кои среди са подходящи светодиодите?

На практика навсякъде, без изключение. LED лампите и крушките трябва да се използват във всички външни зони, а също и във всички вътрешни среди , от банята до кухнята, от всекидневната до спалните, от коридора до стълбите. Наистина, предимствата на съвременната LED технология са безброй. 

Какви LED лампи има за интериора?

Не трябва да мислим, че LED технологията поставя някакви граници. Напротив: ако решите да осветите цялата къща със светодиоди, изборът не е ограничен. Защото всички лампи, които харесвате, съществуват с модерна LED технология. От таванното осветление до декоративните ленти. Вижте сами. 

led лампи

LED плафониери
Избирайки светлината, най-добре е да започнете с общото осветление на всички стаи. Тъй като наличието на еднаква светлина във всички среди е от съществено значение за ориентацията. С LED плафониери ще го направите перфектно и ще бъдете изненадани от цветове, форми, материали и стилове .

led лампи

LED
стенни лампи LED стенните лампи също са полезни за общо осветление във вашия дом. Екстравагантните стилове също са чудесен избор само защото пасват на нивото на очите . Това е основната характеристика на всички стенни осветителни тела, със или без светодиоди: те винаги ще предлагат приятен поглед .

led лампи

LED прожектори и LED прожектори за вграждане
LED прожекторите и LED прожектори за вграждане са истински много таланти . Те могат да осветят цяла стая или да създадат целенасочени акценти, може би върху картина. В зависимост от нуждите и дестинацията могат да бъдат избрани модели с една или повече светещи точки . Прожекторите с различни светлинни точки са ориентирани във всички посоки и потапят околната среда в приятна яркост.

led лампи

Светодиодни пендели
Първото, за което се замисляме е да осветим масата за хранене . Няма друго място, където LED пенделът да е толкова подходящ. Той действа като зонално осветление и поставя масата в сцена със светлина, за предпочитане с топъл тон. Но също така и в други среди може да бъде приятно привличане на вниманието – например в детската стая или във всекидневната, за да създадете красив остров от светлина.

led лампи

LED подови лампи
Специалността на LED подовите лампи е поставянето на отделна част от околната среда . Достатъчно е да намерите място, тъй като лампата – за разлика от пендела, който остава отгоре – е на пода и следователно заема място. Което също означава, че подовите лампи не са идеални за малки стаи! Можете да спестите място, като изберете дъгова LED лампа , с пиедестал, който остава под дивана и абажур, който се простира над комплекта фотьойли.

led лампи

LED настолни лампи
За красиво осветяване на пространството никога не трябва да липсват LED настолни лампи. Дори и да се наричат ​​така, не е задължително да стоят само на маса, но изглеждат страхотно и на бюфет или рафт . Или може би на перваза на прозореца .

led лампи

LED лампи за мебели
След като сте решили въпроса за общата и зонална светлина, можете да се посветите на осветлението за настроение . С LED лампите за мебели можете да дадете свобода на творчеството. Витрини и гардероби са поставени на сцената с внушителни ефекти, например рамкиране на вечер, прекарана в гледане на телевизия. Не много светло, но не и тъмно в рог.

led лампи

Светодиодни гирлянди и тръби
Няма нищо по-добро от красива светлинна декорация . Най-добрата система са LED светлинни вериги и тръби. Те създават пленителни акценти във всяка стая на дома и не само по Коледа. Изборът от модели, които са добри през цялата година, е безкраен, развихрете креативността си!

led лампи

LED светлинни ленти
Не само в мазето LED светлинните ленти са добри. Те също се поддават на монтиране зад корнизи, над шкафове или под кухненски шкафове , за да разпръснат много приятна индиректна светлина. Светодиодните светлинни ленти се предлагат в много дължини, а също и в много нюанси на светлината, така че можете да изпитате това, което ви харесва най-много.

led лампи

Декоративни LED лампи LED
свещи, LED светещи завеси, LED светещи корони
 – това са всички аксесоари, които са полезни, за да направите дома си още по-приветлив. С декоративни лампи, често захранвани от акумулатори и батерии, създавате ефектни и неустоими акценти. Тъй като съвременната LED технология консумира малко енергия, не е нужно да се притеснявате, че вашите LED свещи не издържат достатъчно дълго.

Какви LED лампи има за на открито?

Прекарайте атмосферни вечери на открито през лятото, украсете цялата отвън по време на Коледа – градинското осветление е прекрасно през цялата година. Атмосферата, комфортът и безопасността са аспекти, които една добре обмислена концепция за осветление може да гарантира във всяка външна зона. Изборът е богат .

 • LED лампа – за входа на къщата и за цялата фасада
 • LED плафониери – за козирки, веранди, беседки, гаражи
 • LED пендели – за балкони и сенници за тераси
 • LED улично осветление – за вашата безопасност по градинските алеи
 • LED фенери – за стени, тераси, пътеки
 • Високи LED улични лампи – за зони от градината, които изискват обилно осветление
 • LED лампи за вкопаване – за настилка, лехи, тревни площи, чакъл
 • Външни LED прожектори – за осветяване на фасади и растения
 • LED лампи със слънчева енергия – навсякъде, където не искате да сте зависими от електричество
led лампи
led лампи
led лампи

Какви LED крушки има?

Рано или късно ще решите да преминете към светодиоди , а това е толкова лесно . На практика има LED крушки с почти всички обичайни типове фасунги . Всичко , което трябва да направите, е да проверите закрепването на старата лампа, която толкова обичате, и да закупите съответната LED крушка. Тъй като тези LED крушки са предназначени за фасунги от по-старо поколение, те се наричат ​​още крушки за модернизация . Защото там, където имаше стара традиционна крушка, LED крушка също работи чудесно.

Препоръчвам
 на всеки, който не иска да се откаже от класическия вид на нажежен проводник, но не и от всички предимства на светодиодите: разгледайтеLED крушки с нажежаема жичка . Те имат прозрачна крушка, която подчертава LED нишките вътре и вдъхва приятно носталгично очарование. 

Могат ли да се сменят LED крушките?

Ако имате лампа, която обикновено работи със сменяеми източници на светлина, тогава да. Има обаче и лампи, при които това не е възможно. Всъщност светодиодите са неразделна част от него и са фиксирани. За компактен и иновативен дизайн това е най-доброто, особено след като светодиодите издържат толкова дълго, че ще искате да си купите нова лампа много преди старата да се счупи. 

Колко издържат LED крушките?

LED крушките имат ориентировъчен живот до 50 000 часа . Опитайте се да изчислите годините: ако светлината свети всеки ден в продължение на 4 часа, това са 34 години .

led лампи

Какво допълнително оборудване могат да имат LED лампите?

Първата стъпка към модерното LED осветление е направена. Но все още има толкова много други предимства, на които можете да се насладите. Ето обобщение на допълнителното оборудване, полезно за цялото семейство:

 • Намаляване на яркостта по желаниеLED крушките разбира се могат да бъдат затъмнени. Просто трябва да се уверите, че тази функция е изрично посочена. С други думи: в детайлите на продукта е посочено дали LED крушката е съвместима с димиране . Но не всички димери са подходящи. Точната индикация на правилния димер може да се намери на опаковката или в техническите спецификации.
 • Какво се случва, ако затъмните несъвместима LED крушкаДимерът е повреден и крушката вероятно започва да трепти и да бръмчи. Лесно, че дори не се включва или че се поврежда за кратко време. В най-лошия случай се чупят и димера, и крушката. Затова е по-добре да следвате абсолютно указанията в спецификациите на продукта.
 • Помогнете си с дистанционно управлениеОстанете удобно седнали и все пак регулирайте светлината. Нищо не може да бъде по-лесно с дистанционно управление. Практична функция, която можете да изберете в магазина, като активирате филтъра „дистанционно управление“ .
 • Възползвайте се от интелигентните функции и се забавлявайтеПринос към забавлението, лукса и дори безопасността. Възможността за интегриране на вътрешно и външно осветление в система Smart-Home е нещо, от което никога няма да искате да се откажете. Всички лампи в къщата могат да бъдат свързани и активирани , през мобилното устройство , от всяко място и според вашите предпочитания. Всичко това, ако има връзка с Amazon Alexa или Google Home .
 • Разнообразете с промени в цветаСменяйте тона на бялата светлина според момента и настроението – вечер топла светлинна колекция и сутрин енергизираща неутрална светлина . Сега можете да го направите. Проверете дали вашата LED лампа или крушка е проектирана за промяна на цветовата температура и ако наистина искате нещо повече, добре е да изберете и многоцветната функция . Така ще внесете всички цветове на дъгата в дома си – с красиви светли акценти в хола.

Какви цветови температури избирате и за какво?

Във всекидневната и спалнята искате уютна атмосфера за почивка: тук правилният избор е приятно топла бяла светлина , от 2700 Келвина до 3300 Келвина. В помещения като бани, кухни или работни помещения се препоръчва неутрална бяла светлина от 3300 Келвина до максимум 5300 Келвина. За функционални среди като сутерен и гараж най-добрата светлина е студено бялото (над 5300). Това са само няколко предложения, но за да намерите цветовата температура, която ви кара да се чувствате най-добре, просто опитайте сами. Идеалът е лампа, която може да променя нюансите на светлината. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.