ГРЕШКИ ПРИ ИЗБОР НА ОСВЕТЛЕНИЕ!


За да подходите креативно към дизайна на апартамента или къщата, в която живеете не е нужно да сте интериорен дизайнер, може да подходите креативно към дизайна на апартамента или къщата, в която живеете, да реализирате свои собствени идеи за интериора. Съществуват дизайнерски елементи и хитрини, с помощта на които можете да направите дома ви едно изключително приятно място за живот, от което да лъха уют, и в което естетиката и функционалността са ръка за ръка.

Нека се спрем на осветлението. Съществуват няколко грешки,които често се допускат при избора на осветителни тела за интериора и екстериора. С тази публикация ще се опитаме да ви помогнем как да не ги допускате, за да постигнете изключителна хармония и стил за вашето жилище чрез избиране на правилното осветление.

Грешка №1: Нямате осветление като акцент!

Често допускана грешка в дизайна е да се пропуснат възможностите да се подчертаят определени зони в дома с помощта на атрактивно осветление. Осветяването на огледало, картина, статуя или специфичен и уникален архитектурен елемент, ще добави в дома ви акцент.

Грешка №2 Нямате осветление в кътовете за работа!

Осветлението има не само дизайнерски функции, основната му цел остава една – да осветява местата, които използвате работите. Няма значение дали е домашния ви офис , плота на кухнята или тоалетката в спалнята, трябва да обърнете внимание на зоните в дома ви, в които се извършва работа и да сте сигурни, че сте избрали и предвидили най- подходящото осветление за всяка от тях.

. Грешка №3:Имате и разчитате само на един вид осветление!

Обикновенно хората си избират само полилеи плюс за и няколко нощни лампи и с това решават, че всичко с осветлението им е решено. Това изобщо не е така! Към избора на осветление в дома трябва да се подхожда като към избора на специалните дизайнерски акценти и мебели. Малките детайли поставени на правилното място допринасят за голямата разлика – подберете подходящи стенни плафониери, лампиони, аплици и декоративни осветителни тела за вашия дома и всеки посетил дома ви ще остане очарован от усета ви към дизайна и изискан стил.

Грешка №4: Когато размера на осветителното тяло не е правилния!

Грешен е подхода да изберете кой размер да изберете за вашия полилей или лампион само въз основа на цената. Помислете за важни аспекти като местоположението на осветителното тяло, размера на стаята, цялостния интериорен дизайн, как ще се съчетае с останалото осветление в жилището и т.н. Не взимайки това в предвид рискувате да изберете неподходящ размер осветително тяло, което ще стои не на мястото си и, вместо да ви доставя удоволствие и удоблетворение , то всеки път ще ви напомня как не сте взели правилното решение за размера и вида!

Грешка №5: Един ключ управлява всички лампи в стаята

Има ли смисъл от лунички в трапезарията и зоната за готвене, ако не могат да се контролирате отделно?Много често се допуска грешката да предвидите само един ключ за управлението на всички лампи в една стая. Удобно е да се предвиди отделен ключ за всяка зона. Така можете да се преобрази една и съща стая само с помощта на различното осветление, което в момента е включено! Силното осветление е подходящо в определени моменти- по време на хранене, например, а след това можете да се насладите на по-слаба и приглушена светлина, която внася допълнителен уют в кътовете за почивка!