Вътрешно осветление

Интериорно осветление и лампи – Най-добрите идеи за осветление за вашите четири стени!
Къща без светлина е … тъмна. И ако не искате да сте на тъмно през нощта, имате нужда от добро осветление, което може да направи повече от просто осветяване . На първо място помага да се ориентираш . Тогава не уморява очите в различните хобита, на които се е посветил. Той също така създава спокойна атмосфера и разделя стаите на интересни зони.

Какво ви трябва тогава? Различни източници на светлина , модерна осветителна техника, добър дизайн . Освен това, при композирането на осветлението на вашите мечти, дори определена креативност не е вредна .


Какви видове лампи има за интериора? Не е необходимо да сте дизайнер на осветление, за да използвате потенциала на средата, в която живеете. Въпреки това е добре да запомните, че има много други източници на светлина в допълнение към класическата плафониера, висяща в средата на стаята. Лампите, подходящи за дома, включват … Плафониери : осветяват цяла стая. Висящи лампи : те осветяват определена зона, разделят околната среда, приятен поглед, тъй като са монтирани на нивото на очите. Аплици : те правят светлина, но също така създават сценография. Подови лампи : има много видове. Въпреки това, всички те имат общ факт за подобряване на визуалните условия за всяко хоби, а също и за почивка на дивана. Настолни лампи : те са не само допълнителни лампи, които лесно се закрепват към стена, но и истински дизайнерски обекти. Те стават ярки, привличащи вниманието.. Луни : спестяващо място решение. Ако са добре разпределени, те осигуряват добро общо осветление. Прожектори и спотове : те оформят отделна зона или дори цялата среда, ако определен брой от тях са монтирани на тавана.. Кои лампи за коя среда? Сега, след като знаете, че има много други лампи освен плафониери, може би се чудите кои са най-добрите им дестинации. Когато става въпрос за осветление, трябва да правим разлика между: Общо осветление , т.е. за цялата среда. Зонално осветление , т.е. насочено към определена зона, например бюрото. Акцентно осветление , което е декоративно за подобряване на определени точки със светлинни композиции или LED ленти. Целта на един добър проект за осветление е да осветява добре всяка част от къщата , така че да има правилните визуални условия, необходими за всяка дейност. Визуалните дейности включват проста ориентация, но също така четене на малки букви или бродиране в хола.